Amazonium.net: Блог на повеќејазичен аквариум!

Свежи записи на блогови

Циклиди (Cichlidae) Како да се опреми аквариум во 2020 година е на фотографијата.

Циклиди (Cichlidae): Како да го опремиме аквариумот во 2021 година?

Циклиди (Cichlidae) во аквариум. За затворен и прилично ограничен волумен на аквариумот, важен фактор за обезбедување на животот на неговите жители (Циклиди, Циклиди) е одржување на удобна постојаност на околината. Едноставно кажано, зборуваме за барањата за состојбата на водата во резервоарот. Циклиди (Cichlidae) Како да се опреми аквариум во 2020 година? Секогаш треба да биде чист, да има одредени ...
Прочитајте повеќе ...
Аквал Ledцевка за обојување Retrofit и аквариум Juwel се прикажани на оваа слика.

Алги во аквариум? Како да се победи? Лично искуство (+ Фотографии)!

Алги во аквариум. Причини за појава: Пред извесно време, го сменивме осветлувањето во нашиот аквариум на LED Aquael Ретро фит. LED осветлување на аквариум. Ние поминуваме од T5 и ги забораваме како кошмар. Прочитајте повеќе ... И сè беше добро додека не прочитам форуми и групи во Facebook, и одлучи дека осветлувањето не е ...
Прочитајте повеќе ...
/ Корисно
CO2 генератор во аквариум за amazonium.NET е прикажано на оваа слика.

CO2 Реактор и дифузер во аквариумот. Како да изберете?

C02 дифузор во аквариум. Неодамна, разговарав amazonium.нет што сте го купиле и инсталирале системот "CO2 генератор во аквариумот, кој е составен од две пластични шишиња, работи со лимонска киселина и сода, а беше купен во Aliexpress. CO2 генератор во аквариум. Стартувај Прочитајте повеќе ... Како додаток на тоа, купив повеќе ...
Прочитајте повеќе ...
Aquaрими растенија може да се видат на оваа слика. Аквариумски растенија без употреба CO2 претставено на оваа слика.

CO2 Генератор на аквариум: Лансирајте! Со фотографии и видеа!

CO2 генератор во аквариум. Опис Кога започнав да работам со аквариум, растенијата за мене секогаш беа на второто место после рибите. И тогаш мислев дека нема да го искомплицирам животот со инсталирање на систем за добиточна храна CO2 во аквариум. Покрај тоа, готовите решенија со помош на балон беа прилично скапи. И користејќи ...
Прочитајте повеќе ...
Филтерот за ракчиња е видлив на оваа слика.

Рак на џуџест мексикански портокал (Cambarellus patzcuarensis): Преглед!

Рак џуџе мексикански (Cambarellus patzcuarensis) Цело време земав часови во аквариум, не можев да разберам и да се за inубувам во обични ракчиња. (Со зборот обичен, мислам на ракчиња од обична, мала големина, а не цена, раса или боја). И со тек на време, се чини дека разбирам зошто. Прво, сите ракчиња се премногу мали за мене. И второ ...
Прочитајте повеќе ...
Се вчитува ...

Нашата риба: Опис, содржина и размножување!